Den Helder staat in de top vijf van gemeenten in Nederland waar de armoede het hoogst is. In Den Helder is de problematiek groter dan in de rest van het land: ruim één op de drie huishoudens leeft op of onder de NIBUD-armoedegrens. De armoede moet in Den Helder in 2021 met 12% zijn teruggedrongen ten opzichte van 2017. Op initiatief van Rabobank gingen elf maatschappelijk betrokken organisaties in de gemeente in gesprek om gezamenlijk armoede aan te pakken. B-Liz heeft in dit welzijnsproject genaamd Financieel Fit Den Helder de rol van kwartiermaker.
Als kwartiermaker heb ik een belangrijke rol als aanjager van de samenwerking. Vanuit een rol als spin in het web voer ik regie en bewaak ik de samenhang tussen de verschillende initiatieven. Ik heb in de eerste periode de aanpak van vroegsignalering vormgegeven en het Financieel Fit team opgericht. Ik draag zorg voor de betrokkenheid van mensen en organisaties bij de aanpak van geldzorgen.
Met Lizzy als kwartiermaker of programmamanager is het heel plezierig samenwerken. Zij is professioneel, kent de weg in de zorg en het sociaal domein, verbindt mensen, is resultaatgericht en houdt oog voor de ‘zachte’ kant. Ze ziet processen in perspectief, draagt op een fijne manier bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie en heeft humor.