Interview

In gesprek met … Daniëlla Konopasek

20 december 2023

Ik ben Daniella Konopasek. Ik voel me enorm verbonden met de natuur, ik hou ervan buiten te zijn met de hond. In de natuur zijn zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg maak en geeft me nieuwe energie. Ik ben ook natuurcoach en geef workshops Japans bosbaden, dit heet officieel Shinrin Yoku. Hierbij ga je met mensen de natuur in om hen in verbinding met de natuur en zichzelf te laten zijn. Dit doe je o.a. door vertraagd te lopen, meditatieve oefeningen, met je handen werken (bijvoorbeeld tekenen of een natuur kunstwerk te maken) etc. Het is bewezen dat dit heel ontspannend werkt en ons ook onze oorsprong laat voelen. Zoals je kunt lezen, vind ik het heel belangrijk om de verbinding te leggen, zowel in mijn privéleven als in het werk wat ik doe. Verbinding met een doel, waar gaan we samen naar toe en wat zijn de kwaliteiten van anderen daarin?

Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. De plek waar we vandaan komen. Daarnaast is ook Joe Dispenza een enorme inspiratiebron. Zijn boeken hebben dingen veranderd in mezelf en in mijn leven. Vroeger wilde ik zelf schrijfster worden. Ik kon heel goed en snel lezen, ik verslond echt boeken. Toen ik jong was, kreeg ik een typemachine van mijn moeder, hier schreef ik kleine verhaaltjes welke ik vervolgens langs de deur verkocht.

Vanuit B-Liz werk ik aan het project Financieel Fit Den Helder. Ik ben begonnen als kwartiermaker, maar inmiddels hebben we de aanbesteding gegund gekregen waardoor ik nu als projectmanager het project begeleid. Financieel Fit Den Helder is een samenwerkingsorganisatie waarin verschillende partners samenwerken aan het vroeg signaleren van geldzorgen/problemen, hiermee bestrijden we de armoede in Den Helder en vergroten we de kansengelijkheid.

Ik heb eerder voornamelijk opdrachten in de gezondheidszorg gedaan, deze opdracht geeft me door de nieuwe kijk op zaken heel veel energie en nieuwe inspiratie.

Het samenwerken met B-Liz ervaar ik als heel prettig. De ondersteuning vanuit Susanne vind ik heel fijn. Ook vind ik het een fijn idee dat ik wel mijn eigen ding kan doen, maar er wel betrokkenheid vanuit Susanne en Lizzy is en dat zij als goede sparringpartners beschikbaar zijn. Hierdoor zijn eventuele blinde vlekken van mij te voorkomen.

Ik ben een heel blij en tevreden mens, toch zou ik in de toekomst nog heel graag een huis in Italië willen hebben met mijn partner en deels vanuit daar werken en leven. Een andere taal en cultuur leren lijkt me mooi. Sowieso het verbreden van mijn horizon vind ik belangrijk. Ik hou ervan uit mijn comfortzone te stappen, nieuwe dingen energie te blijven geven waardoor ik ook energie blijf ontvangen!

“And into the wild I go, to lose my mind and find my soul” – John Muir 

Daniella Konopasek

Gerelateerde opdracht

Opdracht

Kwartiermaker Financieel Fit Den Helder

Gemeente Den Helder
Kwartiermaker binnen de netwerksamenwerking Financieel Fit Den Helder. Met 12...
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Nieuws

Mensgericht leiderschap en vitaliteit in de zorg

Veel organisaties voelen de verantwoordelijkheid om aandacht te besteden aan de gezondheid van hun medewerkers. Vaak wordt er aandacht gegeven aan ziekteverzuim en herstel. Door preventief aandacht te besteden aan...
Nieuws

Spoeddienst ouderen in de nacht

In de avond en de nacht zijn meestal geen thuishulpen of verpleegkundigen meer beschikbaar of heel schaars met een hoge werkdruk omdat ze inzetbaar zijn in een groot werkgebied. Om...
Blog

Gestart als kwartiermaker GO Beschermd Wonen

Sinds de zomer maak ik kwartier voor het Gemeenschappelijk Orgaan Beschermd Wonen, het bestuur van de Gemeenschappelijk Regeling Beschermd Wonen in de regio Haarlemmermeer, IJmond en Zuid-Kennemerland, waartoe de acht...