Interview

In gesprek met … Daniëlla Konopasek

20 december 2023

Ik ben Daniella Konopasek. Ik voel me enorm verbonden met de natuur, ik hou ervan buiten te zijn met de hond. In de natuur zijn zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg maak en geeft me nieuwe energie. Ik ben ook natuurcoach en geef workshops Japans bosbaden, dit heet officieel Shinrin Yoku. Hierbij ga je met mensen de natuur in om hen in verbinding met de natuur en zichzelf te laten zijn. Dit doe je o.a. door vertraagd te lopen, meditatieve oefeningen, met je handen werken (bijvoorbeeld tekenen of een natuur kunstwerk te maken) etc. Het is bewezen dat dit heel ontspannend werkt en ons ook onze oorsprong laat voelen. Zoals je kunt lezen, vind ik het heel belangrijk om de verbinding te leggen, zowel in mijn privéleven als in het werk wat ik doe. Verbinding met een doel, waar gaan we samen naar toe en wat zijn de kwaliteiten van anderen daarin?

Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. De plek waar we vandaan komen. Daarnaast is ook Joe Dispenza een enorme inspiratiebron. Zijn boeken hebben dingen veranderd in mezelf en in mijn leven. Vroeger wilde ik zelf schrijfster worden. Ik kon heel goed en snel lezen, ik verslond echt boeken. Toen ik jong was, kreeg ik een typemachine van mijn moeder, hier schreef ik kleine verhaaltjes welke ik vervolgens langs de deur verkocht.

Vanuit B-Liz werk ik aan het project Financieel Fit Den Helder. Ik ben begonnen als kwartiermaker, maar inmiddels hebben we de aanbesteding gegund gekregen waardoor ik nu als projectmanager het project begeleid. Financieel Fit Den Helder is een samenwerkingsorganisatie waarin verschillende partners samenwerken aan het vroeg signaleren van geldzorgen/problemen, hiermee bestrijden we de armoede in Den Helder en vergroten we de kansengelijkheid.

Ik heb eerder voornamelijk opdrachten in de gezondheidszorg gedaan, deze opdracht geeft me door de nieuwe kijk op zaken heel veel energie en nieuwe inspiratie.

Het samenwerken met B-Liz ervaar ik als heel prettig. De ondersteuning vanuit Susanne vind ik heel fijn. Ook vind ik het een fijn idee dat ik wel mijn eigen ding kan doen, maar er wel betrokkenheid vanuit Susanne en Lizzy is en dat zij als goede sparringpartners beschikbaar zijn. Hierdoor zijn eventuele blinde vlekken van mij te voorkomen.

Ik ben een heel blij en tevreden mens, toch zou ik in de toekomst nog heel graag een huis in Italië willen hebben met mijn partner en deels vanuit daar werken en leven. Een andere taal en cultuur leren lijkt me mooi. Sowieso het verbreden van mijn horizon vind ik belangrijk. Ik hou ervan uit mijn comfortzone te stappen, nieuwe dingen energie te blijven geven waardoor ik ook energie blijf ontvangen!

“And into the wild I go, to lose my mind and find my soul” – John Muir 

Daniella Konopasek

Gerelateerde opdracht

Opdracht

Kwartiermaker Financieel Fit Den Helder

Gemeente Den Helder
Kwartiermaker binnen de netwerksamenwerking Financieel Fit Den Helder. Met 12...
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Interview

In gesprek met … Frank Veltkamp

Frank heeft sinds 1 februari dit jaar een nieuwe functie bij de gemeente Velsen: samen met Derkje Veurink, gemeentesecretaris, vormt hij het directieteam. Onderling hebben zij afspraken gemaakt over hun...
Inspiratie

Opleiding Zijnscoaching

Sinds begin dit jaar volg ik een opleiding Zijnscoaching. Dit is een manier van coachen die uitgaat van het nu, om vanuit bewustzijn op zoek te gaan naar wat voor...
Nieuws

8 maart, internationale vrouwendag

Eigenlijk vind ik diversiteit en inclusie belangrijker dan een dag speciaal voor vrouwen. Maar helaas is er nog veel ongelijkheid. Daarom een ode aan de vrouw. Laat je zien en...