Projectleider, adviseur en trainer

Institute for Positive Health

Lopend (vanaf november 2019)

Trainer en spreker Positieve Gezondheid

Sinds november 2019 ben ik door het Instituut for Positive Health (IPH) gecertificeerd als trainer Positieve Gezondheid. Sinds die tijd geef ik lezingen, workshops en begeleid ik trainingen.

Positieve gezondheid geeft mij de handvatten om een mensgerichte beweging en benadering vanuit gezondheid op verschillende niveaus vorm te geven: in persoonlijk contact, in de werkwijze van professionals, in samenwerking binnen organisaties en netwerken en op strategisch niveau in visie en leiderschap.

Positief Gezond Werkgeverschap (2019 - juli 2021)

Positief Gezond Werkgeverschap is het geheel aan diensten en tools vanuit het perspectief van werkgevers dat iPH en Alles is Gezondheid met hun samenwerkingspartners aanbieden aan klanten (bedrijven/organisaties en/of brancheverenigingen). iPH en Aig voldoen hiermee aan het algemene uitgangspunt van het breed verspreiden van het gedachtegoed Positieve Gezondheid in Nederland.

Met Positief Gezond Werkgeverschap wordt invulling gegeven aan de aanhoudende vraag uit het bedrijfsleven om het gedachtegoed toegankelijk te maken voor gebruik op de werkvloer. Er is marktpotentieel. We ervaren dat positieve gezondheid, de brede benadering van gezondheid, goed aanslaat bij werkgevers. De vanuit iPH bestaande trainingen en tooling (en de doorontwikkeling daarvan) is een belangrijke aanvulling en meerwaarde in de bestaande markt van HR en gezondheidsbeleid.

Projectleider Ambassadeurs Positieve Gezondheid (senioren)

Project gericht op de ‘derde generatie’, de groep senioren die niet meer werkt maar nog wel graag van betekenis wil zijn in de maatschappij.  Binnen dit project hebben we senioren opgeleid tot ambassadeurs Positieve Gezondheid die in hun regio's bijeenkomsten organiseren voor andere senioren om het gedachtegoed uit te dragen en over te brengen. Dit project is opgezet door IPH in samenwerking met KBO-PCOB.

Marloes Bosselaar
Alex Jansen
Lizzy van der Kooij

Reviews & Ontwikkelingen

5/5

Maudy van Klaveren

Een mooie bijeenkomst

Als hoofdspreker heeft Lizzy van der Kooij een inspirerende bijeenkomst verzorgd op het symposium over Positieve Gezondheid in ons ziekenhuis, het Zaans Medisch Centrum. Qua inhoud en vorm precies zoals we het voor ogen hadden. De voorbereiding verliep soepel, het contact was prettig. Lizzy is een professionele, vlotte, motiverende spreker die onze organisatie nieuwsgierig heeft gemaakt om met het thema Positieve Gezondheid verder te gaan.

Blog

Senioren als ambassadeurs Positieve Gezondheid

Wat ben ik toch een bevoorrecht mens om zulke mooie projecten te mogen leiden! In dit project leiden Hans Melief (KBO-PCOB) en ik namens IPH senioren op tot ambassadeurs Positieve...
Blog

Workshop Positieve Gezondheid

Op 12 februari toog ik namens het Institute for Positive Health naar het Amsterdamse bos. Hier gaf ik bij een netwerkmiddag van het wijksamenwerkingsverband in Amstelveen een workshop over Positieve...
Nieuws

Gecertificeerd trainer Positieve Gezondheid

Op maandag 18 november 2019 ontving ik uit handen van Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en het Institute for Positive Health (iPH), mijn certificaat als “trainer...
5/5

Angelique Schuitemaker

Een echte bruggenbouwer!

Lizzy doorziet wat nodig is en zet in complexe verandertrajecten haar communicatietechnieken uitstekend in. Zij wint hierdoor snel vertrouwen en slaat bruggen tussen verschillende partijen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Recente opdrachten

Opdracht

Projectleiderschap herpositionering dagbesteding

Omring
Ondersteuning in de herpositionering van het onderdeel dagbesteding. Herijking van...
Opdracht

Versterken burgerinitiatief en rapportage ontwikkelingen wonen en zorg voor ouderen

Zorg zoals de westfries het wil (ZZWW)
Adviseur voor de versterking van het burgerinitiatief en de planvorming....
Opdracht

Programmamanager Spil in de wijk

Omring
Verandermanagement bij de implementatie van het programma Spil in de...
Opdracht

Reorganisatie Teams Technisch Handelen en Gespecialiseerd Verpleegkundige Teams

Omring
Begeleiding in de transitie van de THT en GVP teams...
Opdracht

Trainingen Positieve Gezondheid en motiverende gespreksvoering

Woonzorggroep Samen
Voor Woonzorggroep Samen verzorgen we trainingen ‘Motiverende gespreksvoering en werken...
Opdracht

Analyse van de dementieketen in Haarlem

Zorgbalans
Evaluatie samen met betrokkenen van de huidige dementieketen en ontwikkelen...