Interview

In gesprek met … Nicoline Thijssen

20 december 2023

Ik ben Nicoline Thijssen. Het afgelopen jaar heb ik een enorme sprong in het onbekende gezet door eigenlijk mijn hele bestaanszekerheid op te zeggen. Mijn leven daarvoor was ‘being comfortable but unhappy’. Comfortabel in het hebben van een goed betaalde baan, comfortabel zijn in het single zijn en in het hebben van een eigen appartement. Maar ongelukkig in het werk wat ik deed, ongelukkig in de liefde en in Amsterdam. Ik had een duidelijke behoefte, diepe verlangens en grote dromen waar ik niet naar leefde. Door in Nederland alles op te zeggen en 6 maanden naar Bali te gaan, ben ik veel meer gaan leven naar de manier die goed is voor mij en waar ik me fijn bij voel. Ik zou anderen graag de boodschap meegeven ‘sta stil bij je gevoelens en behoefte en stel jezelf met regelmaat de vraag ‘wat heb ik nu nodig?”. Hierdoor kun je ook meer van betekenis zijn voor anderen.
Ik wil graag ondernemen met impact, geld is slechts het resultaat.
Afgelopen tijd was ik te gast bij een podcast over mentale gezondheid, ik vind het belangrijk om daarin het taboe te doorbreken. 

Verder ben ik een echte avonturier, hou van reizen, maar blijf daarin zover mogelijk weg van platgestampte toeristenpaden. Ook ben ik een beetje eigenwijs en is fotografie, vooral straatfotografie, mijn grote passie. #Dailylifestreetlife is mijn hashtag. Authenticiteit is belangrijk in mijn werk en in mijn contact met mensen. Hou van dieren en kan absoluut niet tegen dierenleed. 

Michelle Obama vind ik een powervrouw en een groot voorbeeld voor heel veel vrouwen en jonge meiden. Ik bewonder haar enorm, ik vind het bijzonder hoe strijdlustig zij is en de manier waarop zij werkt vanuit verbinding en authenticiteit. Ze staat voor diversiteit en inclusie, geeft jonge vrouwen een boost door te gaan. Verder vind ik Alex Malone een grote inspiratiebron. Zij heeft een radicaal andere visie op onze manier van werken die mij erg aanspreekt. Ikzelf geloof niet meer in de 9-5 gedachte.

Vroeger wisselde het heel erg wat ik wilde worden. Ik was al bezig met ongelijkheid, inclusie en discriminatie dus riep dat ik wel activist werd of in een vakbond. Ook was ik heel creatief en wilde dus ook modeontwerpster en danseres worden. 

Voor B-Liz werk ik aan het implementatieplan Positieve Gezondheid in het vitaliteitsprogramma van het Alfa college. Dit doen we in co-creatie met het Alfa College zelf. 

Daarnaast werk ik aan het opzetten van een E-Learning voor medewerkers van Zorgbalans over Wlz in de Wijk. 

Lizzy is mijn allereerste opdrachtgever als ondernemer en eerlijk ik had me geen betere start kunnen wensen. Iemand met zo veel ervaring en betrokkenheid. Er is veel ruimte geweest om met haar in contact te komen. Ik ervaar onze samenwerking echt als heel erg fijn en prettig. 

In de toekomst zou ik heel graag naar de landen in het Zuiden van het Afrikaanse continent willen gaan. Daar met mijn camera portretten maken om de verhalen van deze mensen te kunnen vertellen om anderen te inspireren. Rondrijden met een eigen jeep met tent op het dak lijkt me echt tof. Werkgerelateerd zou ik heel graag voor een organisatie willen werken die zich hard maakt voor vrouwen die zijn verstoten of kinderen die wees zijn geworden, ook weer op het Afrikaanse continent. Dit continent trekt me enorm door de warmte van de mensen, het community/wij gevoel spreekt me heel erg aan, dat mis ik echt in Nederland. 

“Doubt kills more dreams than failure ever will!” 

Gerelateerde opdracht

Opdracht

Positief Gezond Werkgeverschap

Alfa college (vanuit Institute for Positive Health, iPH)
Begeleiding bij het vormgeven en kunnen implementeren van Positief Gezond...
Opdracht

Project Wlz in de wijk

Zorgbalans
Project gericht op kennisontwikkeling en facilitering van het proces rondom...
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Interview

In gesprek met … Frank Veltkamp

Frank heeft sinds 1 februari dit jaar een nieuwe functie bij de gemeente Velsen: samen met Derkje Veurink, gemeentesecretaris, vormt hij het directieteam. Onderling hebben zij afspraken gemaakt over hun...
Inspiratie

Opleiding Zijnscoaching

Sinds begin dit jaar volg ik een opleiding Zijnscoaching. Dit is een manier van coachen die uitgaat van het nu, om vanuit bewustzijn op zoek te gaan naar wat voor...
Nieuws

8 maart, internationale vrouwendag

Eigenlijk vind ik diversiteit en inclusie belangrijker dan een dag speciaal voor vrouwen. Maar helaas is er nog veel ongelijkheid. Daarom een ode aan de vrouw. Laat je zien en...