Blog

Weer van start

17 januari 2020

Vanaf eind december nam ik wat gas terug althans qua werk. Privé ging er juist gas op want wij troffen voorbereidingen voor onze verbouwing: we sloopten de schuur inclusief fundering, we haalden het balkon weg en maakten de achtertuin voor een groot gedeelte steenvrij. Leuk die koppelstones! Fijn fysiek werk maar wel heel anders dan wat ik normaal doe, dus veel spierpijn tot gevolg. Maar wel lekker uit mijn hoofd die dagen. We schoten ontzettend goed op, waardoor er ruimte ontstond voor het gezin en voor vrienden, voor ontspanning, goede gesprekken en spelen. Heerlijk!En op 6 januari startte ik weer met werken met frisse moed. Ik begon mijn werkdag vanuit huis met lekker e-mails wegwerken. Tot ik om 9.10u op een e-mail stuitte waarin een afspraak werd bevestigd voor diezelfde maandag 6 januari om 10 uur in Den Helder. Oeps! Snel greep ik al mijn spullen bij elkaar en rende naar mijn auto. Onderweg bedacht ik nog dat het onzin was om (te) hard te gaan rijden. Wat zouden die paar minuten uitmaken? Alleen heb ik blijkbaar ergens toch een verkeersbord over het hoofd gezien, zo bleek toen ik gisteren een acceptgiro van het CJIB ontving. Shoot! In de 23 jaar die ik autorijd, is het mijn derde bekeuring. Best netjes als je veel op de weg zit, van stevig doorrijden houdt en een dikke BMW ? onder je kont hebt. Maar toch zonde van het geld.

Mijn werkweek begon dus niet zo soepel en toen ik later die dag zag dat ik nog een – voor mij onbekende – afspraak had, begon ik ernstig aan mezelf en de door mij veronderstelde plancapaciteiten te twijfelen. Deze afspraak bleek per ongeluk niet met mij gecommuniceerd te zijn en gelukkig kon ik er wel bij zijn. Het betrof namelijk een afspraak voor een nieuwe opdracht. Zorgbalans en Huisartsen Coöperatie Zuid Kennemerland hebben me gevraagd om een verkenning uit te voeren naar de samenwerking tussen het team Alarmopvolging en medewerkers op de spoedpost. Hiervoor voer ik ontzettend leuke gesprekken met mensen waarin ik hen bevraag op hun werk, het verschil tussen dagpraktijk en avond-, nacht- en weekenduren en de meerwaarde van een mogelijke samenwerking.
De tweede werkdag van de week ging beter hoewel deze ook dubbel voelde vanwege het afronden van mijn werkzaamheden binnen de pilot ‘Meer Tijd voor de Patiënt’. Ik nam afscheid van de aan deze pilot deelnemende huisartsen. Tijdens de pilot hadden we regelmatig gesprekken over ‘goede zorg’. Wat is goede zorg? En wat is goed? Is een doorverwijzing naar het ziekenhuis voorkomen wel altijd goed? Het is heel erg afhankelijk vanuit welk perspectief je naar iets kijkt.

De tweede werkdag van de week ging beter hoewel deze ook dubbel voelde vanwege het afronden van mijn werkzaamheden binnen de pilot ‘Meer Tijd voor de Patiënt’. Ik nam afscheid van de aan deze pilot deelnemende huisartsen. Tijdens de pilot hadden we regelmatig gesprekken over ‘goede zorg’. Wat is goede zorg? En wat is goed? Is een doorverwijzing naar het ziekenhuis voorkomen wel altijd goed? Het is heel erg afhankelijk vanuit welk perspectief je naar iets kijkt.
IMG_4098

Positieve Gezondheid gaat voor mij ook over perspectief, over de manier waarop je naar jezelf maar vooral ook naar anderen kijkt. Het concept van positieve gezondheid heeft me al veel gebracht en ik ben dan ook erg blij dat ik voor het Institute for Positive Health een grotere rol mag gaan spelen, als spreker, adviseur en wellicht ook projectleider. Voor het iPH werd ik op de gevoelige plaat gezet en die foto volgt binnenkort op de website.

Mooie nieuwe kansen in het nieuwe jaar.

Binnen Financieel Fit Den Helder zijn we weer voortvarend van start gegaan met het nadenken over ambitie, doelstellingen en focus in 2020. En eigenlijk geldt dat ook voor mijzelf en B-Liz. Ik ben toe aan een volgende stap en wil graag meer opdrachten op strategisch en bestuurlijk niveau.

Ik vind het belangrijk dat mijn werk betekenisvol is en dat er een veranderings- en/of innovatiecomponent aan zit. Aantoonbare leidinggevende ervaring is voor dit type opdrachten relevant. Mijn focus voor 2020 is om hier stappen in te zetten en deze ervaring op te gaan doen. Dus weet je iets dat mij hierbij zou kunnen helpen, dan hoor ik het graag!

Lizzy van der Kooij
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Interview

In gesprek met … Tamara Pieterse

In deze editie van ‘In gesprek met’… een gesprek met Tamara Pieterse, voormalig bestuurder bij Zorgbalans. Tamara woont in Ter Aar samen met haar Mike. Ze klussen veel in hun 10...
Interview

In gesprek met … Frank Veltkamp

Frank heeft sinds 1 februari dit jaar een nieuwe functie bij de gemeente Velsen: samen met Derkje Veurink, gemeentesecretaris, vormt hij het directieteam. Onderling hebben zij afspraken gemaakt over hun...
Inspiratie

Opleiding Zijnscoaching

Sinds begin dit jaar volg ik een opleiding Zijnscoaching. Dit is een manier van coachen die uitgaat van het nu, om vanuit bewustzijn op zoek te gaan naar wat voor...