Interview

In gesprek met… Sabine van Haastrecht

16 juni 2021

In deze editie van In gesprek met… spreekt Emma namens B-Liz met Sabine van Haastrecht. Sabine is vanuit Zorgbalans betrokken bij Hof van Leijh en werkt hierin met Lizzy samen.

Wie is Sabine?
Sabine (op de foto links) heeft wat ze tegenwoordig Social Work noemen gestudeerd en werkt alweer 17 jaar bij Zorgbalans. Sinds vijf jaar werkt ze als programma coördinator bij inmiddels twee ontmoetingscentra in Haarlem: de Hofstroom en Spaarnestroom. In haar huidige functie komen alle opleidingen en cursussen die ze na haar studie heeft gevolgd tezamen.

Kennismaking
Sabine heeft Lizzy bijna drie jaar geleden voor het eerst ontmoet, tijdens een van de eerste overleggen van Hof van Leijh. Sabine gaf aan dat ze het een mooi moment vond toen de betrokkenen bij Hof van Leijh op werkbezoek gingen naar Rotterdam. Tijdens dit bezoek bezochten ze plekken waar ze al bezig waren met het concept zoals Hof van Leijh ook is geworden. Leren van bestaande projecten stond tijdens dit werkbezoek dan ook centraal. Sabine vond het leuk dat ze tijdens dit bezoek Lizzy beter heeft leren kennen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

De samenwerking
De samenwerking met Lizzy wordt door Sabine als prettig ervaren. Ze spreken elkaar regelmatig over Hof van Leijh. Sabine ervaart Lizzy als iemand die veel kennis van zaken heeft, weet waarover ze praat, betrouwbaar is en haar afspraken altijd nakomt. Daarnaast benoemt Sabine tijdens het gesprek dat Lizzy goed is in het ophalen van de meningen van mensen om vervolgens een bepaalde richting op te gaan, die alle betrokken partijen ook als prettig ervaren.

Hof van Leijh
Sabine geeft aan dat het concept van Hof van Leijh valt of staat met het goede buur concept. Dit concept gaat ervanuit dat je met elkaar ervoor zorgt dat je goede buren bent en elkaar helpt waar mogelijk. Zo kunnen mensen die meer zorg nodig hebben en mensen die daarin kunnen ondersteunen naast elkaar wonen. Sabine’s rol binnen Hof van Leijh is verbindend. Vanuit haar rol als programmacoördinator in het ontmoetingscentrum in het gebouw van Hof van Leijh, heeft ze een helikopterview over de activiteiten in het ontmoetingscentrum. Dit verbindt ze vervolgens met wat er in Hof van Leijh zelf gebeurt.

Wat maakt Hof van Leijh bijzonder?
Persoonlijk vindt Sabine het leuk om bij te mogen dragen aan iets nieuws, iets vernieuwends. Het vanaf de start betrokken zijn bij een project en samen iets opbouwen en een visie creëren. Vaak stroom je als partij een bestaand project in. Nu hadden alle partijen hetzelfde startpunt.

Toekomst
Corona heeft ook impact gehad op de ontwikkeling van Hof van Leijh en haar medewerkers. Met het oog op de versoepelingen hoopt Sabine dat er onderling meer contact komt. Zowel tussen de bewoners als de betrokken partijen. Ze hoopt dat het nog wat bruisender mag worden qua activiteiten en dat mensen niet op een eiland blijven zitten, waar ze door corona soms noodgedwongen op hebben gezeten.

Lizzy van der Kooij
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Inspiratie

Opleiding Zijnscoaching

Sinds begin dit jaar volg ik een opleiding Zijnscoaching. Dit is een manier van coachen die uitgaat van het nu, om vanuit bewustzijn op zoek te gaan naar wat voor...
Nieuws

8 maart, internationale vrouwendag

Eigenlijk vind ik diversiteit en inclusie belangrijker dan een dag speciaal voor vrouwen. Maar helaas is er nog veel ongelijkheid. Daarom een ode aan de vrouw. Laat je zien en...
Nieuws

Mensgericht leiderschap en vitaliteit in de zorg

Veel organisaties voelen de verantwoordelijkheid om aandacht te besteden aan de gezondheid van hun medewerkers. Vaak wordt er aandacht gegeven aan ziekteverzuim en herstel. Door preventief aandacht te besteden aan...