Blog

Sociaal en betrouwbaar

17 september 2019

Over mijn kennismaking met kwartiermakers uit andere regio’s en de Lumina Spark, een instrument voor persoonlijke ontwikkeling.

Sinds april ben ik betrokken bij de samenwerking van een aantal organisaties op gebied van de bestrijding van armoede in Den Helder. Inmiddels zijn we met deze organisaties het initiatief Financieel Fit Den Helder gestart waarover ik in een andere blog meer vertel. Het netwerk wordt ondersteund vanuit de Moedige Dialoog en vanuit die Moedige Dialoog mocht ik meedoen aan een meerdaagse summerschool. Hierin maakte ik kennis met kwartiermakers vanuit andere regio’s en leerden en ontwikkelden we veel. Op de tweede dag kregen we een workshop Lumina Spark die inzicht gaf in onze sterke en minder sterke punten door middel van een profielschets. En hierover wil ik in deze blog iets delen.

De lumina spark lijkt qua systematiek op management drives en DISC en heeft dezelfde insteek. Er zijn ook vier hoofdkleuren maar die worden weer onderverdeeld in verschillende dimensies. Toevallig verscheen er vandaag op mijn Facebook-pagina een herinnering van een DISC training die ik 6 jaar geleden volgde en waaruit bleek dat ik ‘voornamelijk geel en rood ben’. Hoe ziet dat er nu uit?

Mijn profielschets liet zien dat sociaal en betrouwbaarheid belangrijke eigenschappen en kernwaarden voor mij zijn. Ik neem mijn verantwoordelijkheden serieus. Ook ben ik sociaal actief en zet ik verschillende lijnen uit om zaken voor elkaar te krijgen.

De profielschets gaf inzicht in mijn eigen kwaliteiten maar ook in die van anderen. De workshop was de opmaat naar productontwikkeling en in dit proces hebben we bewust ingezet op de individuele kwaliteiten en zo een sterk team geformeerd. Heel leuk om te doen en hiermee te spelen.

Mijn meest gebruikte kleur is inspirerend geel. Het kost mij meestal geen enkele moeite om met anderen om te gaan. Ik ben vindingrijk en vind het prettig om na te denken over concepten. Ik word gedreven vanuit inspiratie. Ik weet waar ik heen wil en stem dat makkelijk af op het team en de omstandigheden. Van nature ben ik een teamspeler die gelooft dat gemeenschappelijke doelstellingen beter bereikt kunnen worden door onderlinge samenwerking. Tot zover veel herkenning, maar dat gold niet voor alles. Ik herken bijvoorbeeld niet dat ik anderen niet in de schijnwerpers laat staan of dat ik als de ‘filosoof’ van de groep wordt gezien. Wel herken ik het sociale aspect, de betrouwbaarheid, de respectvolle manier van communicatie en het weten waar ik voor sta. Bijzonder hierin vond ik de zinsnede: “angst voor afwijzing speelt geen rol”. Hierin heb ik de afgelopen jaren dan blijkbaar toch veel werk verzet en angsten overwonnen.

Ik ben heel benieuwd of jullie Lumina Spark kennen en je profiel met me willen delen. En natuurlijk ben ik ook benieuwd of jullie mij herkennen in het profiel.

Lizzy van der Kooij
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Interview

In gesprek met … Tamara Pieterse

In deze editie van ‘In gesprek met’… een gesprek met Tamara Pieterse, voormalig bestuurder bij Zorgbalans. Tamara woont in Ter Aar samen met haar Mike. Ze klussen veel in hun 10...
Interview

In gesprek met … Frank Veltkamp

Frank heeft sinds 1 februari dit jaar een nieuwe functie bij de gemeente Velsen: samen met Derkje Veurink, gemeentesecretaris, vormt hij het directieteam. Onderling hebben zij afspraken gemaakt over hun...
Inspiratie

Opleiding Zijnscoaching

Sinds begin dit jaar volg ik een opleiding Zijnscoaching. Dit is een manier van coachen die uitgaat van het nu, om vanuit bewustzijn op zoek te gaan naar wat voor...