Blog

Een nieuwe fase

8 mei 2020

De huidige tijd roept veel op bij mensen. Angst, weerstand, onzekerheid, verdriet, machteloosheid, boosheid….maar ook veerkracht, strijdlust en innovatie. Ook bij mij. Zeker in de eerste fase overviel mij een gevoel van angst dat meekwam met het grote niet weten. Gelukkig verdronk ik daar niet in en werd dit gevoel snel afgewisseld met berusting, vertrouwen dat het goed komt en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Het is soms hard werken om niet meegezogen te worden en ik maak bijna dagelijks bewust de keuze om te focussen op wat ik zelf in de hand heb (eigen regie) en te zoeken naar wat wel kan (veerkracht). Practice what you preach. Het sluit aan bij het concept van de “sense of coherence (SOC)” van Aaron Antonovsky. Hij zocht in 1979 naar een verklaring waarom sommige mensen ziek worden onder stress en anderen gezond blijven. Hij vond uit dat dit te maken heeft met een mix van optimisme en controle. SOC heeft 3 componenten: je situatie kunnen begrijpen, deze kunnen beïnvloeden/managen en betekenis kunnen geven aan de situatie. En ik geloof dat dit, de controle en het optimisme ook iets van een keuze in zich heeft. Ik kan er bewust voor kiezen om mijn aandacht te richten op dat stukje waar ik invloed op uit kan oefenen en vanuit een positieve mindset. Wat kan wel?

Ik ben bezig geweest met de positionering en ontwikkeling van mijn eigen bedrijf, B-Liz. Eigenlijk was ik hier al een tijd mee aan de slag, al lang voordat Corona zijn intrede deed maar de afgelopen periode gaf wel een extra dimensie hieraan. Mijn grote drijfveer ligt op maatschappelijk vlak: ik wil de wereld mooier maken en ik wil van betekenis zijn in de levens van mensen. Ik werk altijd al integraal, ben goed in het aanbrengen van samenhang en verbindingen en opereer graag vanuit inhoud. En hoewel dit wellicht wat algemeen klinkt, ben ik erachter gekomen dat mijn brede ervaring, mijn gave om snel verbanden te zien en mijn drive om de zorg te verbeteren en nog meer mensgericht te maken, mijn unieke kracht is.

En vanuit mijn missie om de zorg zo te hervormen dat mensen de zorg krijgen die nodig is – ongeacht vanuit welke zorgverlener, organisatie of domein deze geboden wordt –  ben ik verder gaan bouwen aan de dienstverlening van B-Liz. Mijn dienstverlening bestaat uit 6 productgroepen en deze vind je terug hier op mijn website en heb ik ook verwerkt in bijvoorbeeld deze flyer. Meer informatie over de verschillende analyses en scans verstuur ik binnenkort.


Wil je meer weten over wat B-Liz voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt je hier inschrijven zodat je mijn nieuwsberichten en updates ontvangt. Ik stuur binnenkort een eerste mailing dus schrijf je snel in. Je kunt je uiteraard ook op elk moment weer uitschrijven.

NieuwsberichtenLizzy van der Kooij
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsflits

Andere recente
ontwikkelingen

Andere recente
ontwikkelingen

Interview

In gesprek met … Frank Veltkamp

Frank heeft sinds 1 februari dit jaar een nieuwe functie bij de gemeente Velsen: samen met Derkje Veurink, gemeentesecretaris, vormt hij het directieteam. Onderling hebben zij afspraken gemaakt over hun...
Inspiratie

Opleiding Zijnscoaching

Sinds begin dit jaar volg ik een opleiding Zijnscoaching. Dit is een manier van coachen die uitgaat van het nu, om vanuit bewustzijn op zoek te gaan naar wat voor...
Nieuws

8 maart, internationale vrouwendag

Eigenlijk vind ik diversiteit en inclusie belangrijker dan een dag speciaal voor vrouwen. Maar helaas is er nog veel ongelijkheid. Daarom een ode aan de vrouw. Laat je zien en...